Tuesday 8 April 2014

SUSU SEGAR KAMBING (BAKA JAMNAPARI)

Susu kambing merupakan makanan semulajadi hampir kepada makanan sempurna yang berkhasiat dan penuh dengan kesegaran. Kandungan kalsium dan vitamin yang tinggi dan kurang laktosa berbanding susu ternakan domestik yang lain. Struktur kimianya adalah bersamaan dengan susu ibu.



 
Susu kambing asli dari baka Jamnapari.
Tanpa bahan pengawet dan segar dari ladang.
Telah menjalani proses pempasteuran dan homogenasi.
Diproses menggunakan teknologi pemprosesan susu terkini.
Mudah dihadam kerana globul lemaknya lebih kecil.
Kaya dengan protein, enzim dan vitamin A
Dipercayai mengandungi faktor anti-antritis (inflamasi sendi) dan anti barah
Diperakui oleh pakar-pakar kesihatan bahawa susu kambing mampu membantu mengatasi:
 - Demam Kuning
- Eczema (Penyakit Kulit)
- Gastrik
- Asma (Lelah)
- Insomnia
- Ulcer
- Hepatitis A
- Menambahkan selera makan (kanak-kanak)
- Blue Babies (Kecacatan Jantung Bayi)
- Sakit Jantung (peringkat awal)
- Penyakit Buah Pinggang
- Memulihkan tenaga batin
- Perawatan kulit (Ultraviolet)
- Mudah dihadam kerana globul lemaknya lebih kecil



No comments:

Post a Comment